Rally Kumrovec - još veći i atraktivniji

04.02.2019 u 22:54

8. po redu INA Rally Kumrovec ove godine održaće se 1. i 2. marta u organizaciji auto kluba "Delta Sport" iz Zagreba

Prva nedelja marta rezervisana je za 8. po redu INA Rally Kumrovec. Ove godine redizajnirano izdanje rally-a donosi više trkačkih kilometara nego prethodnih godina. Samim tim ljubitelji ovog sporta će imati više atrakcije za gledanje. Direktor trke Željko Štefanić izjavio je da se pre nekoliko meseci započelo sa rekonstrukcijom ulice u Kumrovecu i da će trajati do polovine 2019. godine, i da se iz tog razloga voze komplentno novi itinereri na rally Kumrovec. Promena itinerera će svakako biti izazov za sve posade.

Prvog dana, u poslepodnevnim i večernjim satima, će se voziti atraktivni prolog Terme Tuhelj, pred nekoliko hiljada gledalaca. Ukoliko pak niste u mogućnosti da budete na licu mesta, svakako prve brzinske ispite možete pratiti na Kreator TV.

Drugi dan rezervisan je za Ceremonijalni start od 9:15, a zatim za preostale brzinske ispite gde će sve prijavljene posade boriti za najbolje vreme.

Ukupna dužina itinerera je 142,95 kilometara, a ukupna dužina brzinskih ispita iznosi 66,40 kilometara. Poslednji dan za slanje prijave je petak 22. februar.

Hrvatsko zagorje je inače poznato po vinima, ukusnoj hrani, prekrasnoj prirodi i ljubaznim domaćinima. Tako da će ljubitelji auto sporta sa sigurnošću uživati prve nedelje marta.

Pravilnik možete pronaći na http://www.rally-kumrovec.com/2019/index.php/hr/natjecatelji/dokumenti

Rezervacija smeštaja http://www.rally-kumrovec.com/2019/index.php/hr/kumrovec-smjestaj

Autor: Redakcija