Rally Mionica 2018: Joviću pobjeda u klasi i generali

07.07.2018 u 20:28

Reli je obilježen brojnim odustajanjima i teškim uslovima za takmičare

Završen je 2. Reli Mionica. Na startu su se pojavile 23 posade, a reli je završilo 15. Veliki broj odustajanja je nešto po čemu ćemo pamtiti ovogodišnje izdanje relija. Domaća publika je svakako najveća očekivanja imala od lokalnog heroja - Željka Milutinovića. Željko je bio fenomenalan sve do momenta kada je njegov Clio ponovo otkazao poslušnost. Motor nije izdržao i to je bilo još jedno odustajanje za popularnog "Životinju".

Glavni favorit za pobedu, Gianluca Rocco, je još jedno negativno iznenađenje. Zbog veoma teških uslova na brzincima i velike količine vode na stazi, Rocco je izgubio kontrolu nad svojom Subaru Imprezom i izletio sa staze. Automobil je pretrpio oštećenja, dovoljna da onemoguće nastavak relija.

Ni jedini takmičar u R2 automobilu neće po dobrom pamtiti ovaj reli. Nenad Vićentić je jedna od najranijih "žrtava" relija, njegov 208 R2 je završio na krovu. Posada je dobro, ali je automobil značajno oštećen.

Pored navedenih posada, odustali su Miroslav Branković, Milan Ninović, Aleksandar Marković, Vladimir Bota i Nemanja Kaluđerović.

Današnji dan je pripao Nikoli Joviću kojeg je njegov Peugeot 206 RC konačno poslužio na pravi način i tako je slavio svoju prvu pobjedu u generalnom plasmanu. Smireno i taktički odmjereno, Jović je iskusno dovezao svoj automobil do cilja i sakupio veliki broj bodova. Na drugom mjestu se našao Luka Kotorčević koji nas je navikao na sjajne vožnje koje mu omogućavaju da pobijedi automobile iz jačih klasa. U svojoj klasi je neuhvatljiv i već sada sigurno korača ka novoj tituli prvaka. Dejan Krčevinac je pokazao zavidnu brzinu na zadnja dva brzinca kojom je i definitivno učvrstio svoje mjesto na postolju.

Tomo Nikitović je za volanom Volkswagen Pola bio četvrti u generalnom plasmanu, a u klasi je upisao još jedno drugo mjesto. Borko Simović za volanom Peugeota 106 je reli završio na petom mjestu. Aleksandar Tanović je zbog povrede propustio Reli Železniki, ali se zato vratio za volan Peugeota 205 već u Mionici i upisao šesto najbolje vrijeme. Sjajno izdanje je imao Ivan Obradović za volanom Yuga Gr.N koji se popeo na visoko sedmo mjesto generalnog plasmana. Poredak najboljih deset su kompletirali Mario Ban, jedini predstavnik Hrvatske na osmom mjestu, Nikola Pivavljević na devetom i Matija Stojanac na desetom mjestu.

Kompletne rezultate možete pogledati na linku.

Autor: Redakcija