Rally "Zlatibor 2013"

16.09.2013 u 19:07

Na obroncima Zlatibora, a u organizaciji Užice Rally Team-a za vikend 13.-14.09. vožen je 2. Zlatiborski Rally. Snage su odmjerili najbrži srpski reli vozači koji su imali ispred sebe dvodnevno takmičenje.

Naime u petak 13.09. vožena su dva brzinska ispita Tić Polje 1 i 2. Oba brzinska ispita bila su po mraku što je izazvalo veliku pažnju publike, pa je ove brzince pratilo nekoliko hiljada posmatrača. U subotu su vožena 2 specijalna ispita po 3 puta i to Utrobe i Sirogojno. Utrobe je već steklo status kultnog brzinskog ispita na ovom reliju. Uzak vijugav put, uzbrdo pa nizbrdo i veoma brzo, a opet na nekim mijestima i veoma sporo su karakteristike ovog specijalnog ispita. No šalu na stranu izuzetno težak i zahtjevan brzinac.

Reli je startovalo 16 posada od 23 prijevljene. Na cilj je stiglo 14 posada. Yovana Jovanovic i Nataša Tunguz su reli zavrsile zbog tehničkog kvara dok je Uroš Simić i Igor Kadić su imali izletanje bez većih posljedica po njih ali katastrofalnih po auto.

Sve u svemu veoma ljepa, mada siromašna vozačkim kadrom, predstava za ljubitelje auto sporta. Nadamo se da će ovaj reli postati tradicija i da će 3. Zlatiborski rally biti još bolji.

Dokumenti vezani za članak:
"Rally Zlatibor 2013" - Generalni rezultati
"Rally Zlatibor 2013" - Plasman klubova

Autor: Miro Gerh