WRC: Rally Tour de Corse - Slavlje za Ogiera i Ford

09.04.2018 u 14:14

Sebastien Ogier i Julien Ingrassia, posada M-Sport Ford tima, zabilježila je svoju treću pobjedu ove sezone na 61. izdanju Tour de Corse relija. Oni su u svojoj novoj Ford Fijesti WRC stigli do 43. pobjede u karijeri.

Francuzi su poveli reli od samog starta i održavali konstantno svoju prednost tokom tri takmičarska dana, da bi na kraju pobijedili sa razlikom od 36,1 sekundi i tako povećali svoju prednost u generalnom plasmanu ispred svog glavnog rivala Thierrya Neuvillea iz ekipe Hyundaija. Neuville je poslednji dan započeo sa svega desetinom sekunde prednosti ispred Estonca Otta Tanaka, ali Belgijanac nije mogao da prati njegov ritam i takmičar Hyundaija je na kraju završio sa 31,4 sekundom zaostatka za Tanakom u Toyoti Yaris WRC. Neuville je pred sam kraj posljednjeg brzinskog ispita imao problem sa motorom, ali to nije ugrozilo njegovu prednost u odnosu na četveroplasiranog, timskog kolegu Danija Sorda.

Sa svega 3,5 sekundi zaostatka na petoj pozicji našao se duo M-Sporta, Elfyn Evans i Phill Mills. Mills je poznat kao dugogodišnji suvozač Petera Solberga, sa kojim je bio i šampion svijeta 2003. godine.

Šesti je Esapekka Lappi, u drugom Yarisu WRC, a koji je ujedno bio najbrži na powerstageu. Loeb je drugi u Citroenu C3, Ogier i Meeke su postavili identično vrijeme, ali zbog boljeg plasmana na reliju Ogier odnosi tri boda, dok se Meeke mora zadovoljiti sa dva, a Tanak dobija jedan dodatni bod za peto mesto.

Andreas Mikkelsen nikako nije zadovoljan svojim sedmim mestom u Hyundaiju i20, dok je Jan Kopecky završio na osmom u svojoj Škodi Fabiji R5. Brzi Čeh je više nego zadovljan, pošto je ubjedljivo pobijedio u svojoj kategoriji WRC 2 sa dva minuta prednosti, dok je Meeke nekako uspio da popravi svoj peh od juče i završi deveti i tako razdvoji prva dva u WRC 2 kategoriji, jer je Joan Bonato u premijernom nastupu sa C3 R5 završio deseti u generalnom plasmanu.

Sljedeći reli vozi se u Argentini, a vozi se posljednjeg vikenda ovog mjeseca, od 26. do 29. aprila.

Autor: Redakcija