Za vikend počinje Šampionat BiH u autoslalomu

30.05.2018 u 21:37

Trka u Jajcu otvara sezonu 2018.

Dosta vremena je prošlo od posljednje trke šampionata u 2017. godini. Sada su svi slalomaši konačno dočekali početak sezone. Na izuzetno atraktivnoj lokaciji, SAK Komotin Jajce će organizovati prvu trku autoslaloma u ovoj godini.

Trka će biti međunarodnog karaktera, obzirom na to da se pored Šampionata BiH vozi i Šampionat Hrvatske u slalomu. Pored državnih šampionata, tu su i Šampionat Republike Srpske, Otvoreno prvenstvo grada Jajca, Nacionalnu klasu „fiće“ i Nacionalnu klasu „Yugo“.

Iz kluba organizatora su se potrudili da sve bude na vrhunskom nivou jer ovaj grad je iznjedrio neke od najboljih takmičara u ovoj disciplini. Kompletan program trke se odvija u subotu, 2.6.2018. Planirano je da se voze dva treninga. Prvi počinje u 10:45, a 15 minuta po završetku prvog treninga kreće i drugi. Što se trke tiče, 30 minuta nakon drugog treninga kreće prva vožnja. Takmičari će stazom proći tri puta, a dva najbolja vremena će se sabirati.

Sportska manifestacija se održava na dijelu ceste turističkog izletišta Plivska jezera i to u dužini od 1.200m za natjecanje, gdje je mjesto starta predviđeno od kupališta Brana do cilja Mlinčići.

Autor: Redakcija