Završena prva karting trka šampionata BiH

10.06.2018 u 18:01

Na stazi KK Ilijaš otvorena je sezona šampionata BiH u kartingu

U organizaciji Auto 4x4 Cluba uz podršku KK Ilijaš održana je prva karting trka šampionata BiH. Veoma lijepa sportska atmosfera je obilježila ovo takmičenje, a svi takmičari su bili veoma zadovoljni organizacijom prvog takmičenja ove godine.

Takmičari su bili razvrstani u pet klasa.

Najmanja klasa IA je bila u znaku Farisa Jahića koji je sezonu započeo pobjedom. Drugo mjesto je pripalo Vedadu Bekiću, a na podijumu se našla i Nadina Jahić.

U klasi IB dominirala je Melina Tučić koja je nastavila da niže dobre rezultate jer je i 2017. prikazivala sjajne vožnje. Iza Meline, na drugoj poziciji je završio Nemanja Knežević, a na najniži stepenik postolja se popeo Abaz Đulović.

Klasa IIA je pripala Arminu Ajdasliću. Drugi je na cilj stigao Muhamed Bureković, a treće mjesto je otišlo u ruke Amine Grbo.

Jedina klasa u kojoj ovog vikenda nisu učestvovale i djevojke je klasa IIB. Pobjednik ove klase je bio Dino Mujanović ispred Nemanje Kneževića na drugom mjestu. Na trećem mjestu je završio Malik Brčanović.

U klasi III ICA je najbolji bio Boriša Sikima. Obzirom na to da je Boriša odrastao uz trke, možemo očekivati da izraste u vrhunskog vozača. Drugo mjesto je pripalo Anđeli Knežević, a na trećoj poziciji je završila Amina Grbo.

Kada je plasman klubova u pitanju, najuspješniji je bio TUZAMK Tuzla. Drugo mjesto je pripalo KK Magnum iz Istočnog Sarajeva, a na trećem mjestu je završio klub domaćin, Auto 4x4 Club.

Autor: Redakcija