​Završeni treninzi za brdsku trku u Vlasenici

14.07.2018 u 21:55

Veliki broj takmičara obilježio početak trkaćeg vikenda u Vlasenici

Juli je mjesec u kojem se tradicionalno vozi već legendarna trka u Vlasenici. Domaće trke u bh.šampionatu su veoma dobro posjećene, a nakon Lopara, u Vlasenici se pojavio veliki broj vozača, njih 35.

U grupi historik, takmičilo se pet vozača. U najslabijoj klasi, P1, najbrže vrijeme je ostvario debitant Rijad Begić koji vozi za Auto 4x4 Club iz Sarajeva. U klasi P2 nadmetali su se Dane Milenović iz AK Spin Sarajevo i Haris Memišević iz SAK SPArK Tuzla. U najjačoj klasi historika, takođe su se nadmetala tri vozača. Brži je bio domaćin, Dragan Mićanović, a drugi je bio Adis Abdić.

Klasa N2 donijela nam je manje više očekivan ishod. Dejan Vujasin je bio prvi u svojoj novoj Hondi Civic, dok je drugo mjesto osvojio povratnik na brdske trke, Srđan Maksimović. Treće mjesto je pripalo Drašku Cunjku iz Banja Luke, a četvri je bio Amel Semanić, novi vozač u klasi.

U klasi N3 je stanje nepromijenjeno. Harun Hadžić je i dalje najbrži i pored problema sa setupom automobila. Krešimir Bodnaruk i dalje čeka na kiks aktuelnog prvaka klase, a njegov današnji zaostatak je iznosio 7 sekundi u boljoj vožnji.

Klasa E1-14 je u znaku borbe Dejana Tatića i Armina Mujkanovića. Tatićeva Honda djeluje nadmoćnije u odnosu na Mujkanovićev Yugo, ali sve ovo obećava izvrsnu borbu sutra. Treće mjesto je pripalo gostu iz Srbije, Aleksandru Tanoviću, a četvrti je bio Darko Jeličić.

Najbrojnija klasa u Vlasenici je E1-15. Čak 10 vozača se takmičilo u ovoj klasi, a najbrži je bio njen aktuelni lider, Jasmin Hrnić. Drugo mjesto je pripalo Dželhadu Mujkiću, a treći je bio Mladen Tojić koji je veoma blizu Mujkiću, a ne previše daleko, na četvrtom mjestu je Hasan Ljubijankić. Peto mjesto je pripalo drugom gostu iz Srbije, Goranu Rabasoviću u Citroenu C2 R2.. Nihad Seferagić, VW Pola je zamijenio Opel Corsom i postigao šesto vrijeme klase. Asmir Halilagić je završio sedmi, Goran Dojčinović osmi, a mini duel Yuga u klasi je dobio Renato Živković, nadmašivši Borisa Novaka.

Salih Ljubijankić je riješio probleme s autom i ostvario najbrže vrijeme klase i generale. Drugo mjesto je pripalo Miloradu Driniću, a treći je bio Bakir Hadžić čija Integra nije bila najposlušnija danas. Mladen Šoljić je završio četvrti, Vladimir Đukić peti i Šefik Emrić šesti.

Najjača klasa je bila veoma atraktivna za gledanje. Sanel Ćehić je u Opel Astri OPC ostvario najbrže vrijeme, ispred branioca titule, Edisa Hadžipašića. Treći je bio Branimir Simić, a četvrto mjesto je pripalo Miladinu Lučiću u Subaru Imprezi.

Sutra je na programu trka koja se sastoji od dvije vožnje, a start je planiran za 11:00.

Autor: Redakcija