Predstavljena Nova Opel Corsa

Predstavljena Nova Opel Corsa

Na međunarodnoj prezentaciji u Šibenuku Opel je predstavio novu generaciju modela Corsa za bh tržište.

Nova generacija Opel Corsa dolazi i u električnom izdanju, te je model Corsa-e začetak nove ere u Opelu. Što se tiče pogonskih agregata, u novoj generaciji Corse, Opel nudi električni pogon, tri benzinska i jedan dizelski agregat. Benzinski agregati razvijaju snagu od 75 KS, 100 KS i u najjačoj izvedbi 130 konjskih snaga, dok dizelska ponuda od 1,5-litrenog agregata isporučuje 102 konjske snage, te je uparen sa 6-stepenim ručnim mjenjačem.

Ono što je vrijedno spomena u novoj generaciji Corse jeste da od sad Opel nudi i 8-brzinski automatic (AT8), te vozač može birati između tri moda: Eco, Normal, Sport.

Karoserijski nova Corsa je zadržala kompaktne dimenzije. Dužina automobila iznosi 4.060 mm te je gotovo 4 cm duža od prethodne generacije (+39 mm), dok je širina pretrpjela neznatno smanjenje i iznosi 1.745 mm.

Dinamičnost nove Corse u vožnji je odlična, a na to pored novog podesivog ovjesa, snažnih pogonskih agregata, uticalo je i smanjenje ukupne mase vozila, te sad iznosi 980 kilograma što je za čak 108 kg manje od prethodnice. Međuosovinski razmak je povećan, što je direktno uticalo na komfort u vožnji.

Početna Corsa s klima-uređajem stoji 23.900 KM. Ta se cijena odnosi na Corsu Edition 1,2 (75 KS) s 5-stepenim ručnim mjenjačem. Od važnije opreme početnog modela valja još istaknuti radio sa zaslonom na dodir, Bluetooth, USB, četiri zvučnika, komande na upravljaču, prednju kameru s funkcijom prepoznavanja znakova ograničenja brzine, upozorenje na opasnost prednjeg udara, detekciju pješaka, adaptivni tempomat, aktivnu pomoć za držanje vozne trake, automatsko kočenje pri malim brzinama itd…


error

Posjetite nas! Like, Share & Subscrabe

Facebook
Youtube
Youtube
Instagram