Sjećate li se Jacquesa Villeneuvea? Bivši prvak Formule 1 razvija novu karijeru u NASCAR-u

Sjećate li se Jacquesa Villeneuvea? Bivši prvak Formule 1 razvija novu karijeru u NASCAR-u

Jacques Villeneuve dosegao je vrhunac karijere sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, kad je 1995. godine osvojio Indy Car seriju, uključujući pobjedu na Indianapolisu 500, a onda je 1997. godine s Williamsom postao prvak Formule 1. Nakon toga je preživljavao u Formuli 1 s različitim timovima do 2006. godine, usmjerivši potom karijeru u nekoliko smjerova.

FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE

Od izlaska iz F1 do danas, Villeneuve je probao sve i svašta, uključujući 24 sata Le Mansa, australsko Supercars prvenstvo, američki NASCAR, rally i rallycross, Formulu E…

Najnoviji izazov u karijeri ovog 48-godišnjeg Kanađanina je NASCAR Whelen Euro Series, natjecanje s američkim ‘stock’ automobilima u kojem je ove godine proveo cijelu sezonu, što mu je prva cijela sezona nakon dugo vremena.

FOTO: FEED RACING

I svidjelo mu se, pa je za 2020. godinu odlučio proširiti angažman na dva automobila kojima će upravljati njegov tim FEED Racing. Ekipu su osnovali Villeneuve i njegov prijatelj iz djetinjstva Patrick Lemarie, a tijekom 2019. su organizirali trkaću akademiju za mlade vozače. Neke od njih će ‘povući’ za sobom u NASCAR, najavivši povremene nastupe s četiri automobila.  

“Cilj našeg projekta je dati priliku mladim talentima da napreduju i postanu profesionalci. Oduvijek sam volio ovakvu vrstu automobila i nakon skupljanja iskustva prošle sezone, spremni smo za sljedeći korak. Patrick i ja oformili smo FEED Racing akademiju, a sad ćemo neke od tih vozača isprobati u Euro NASCAR-u, koji je odlična baza za učenje osnova utrkivanja. Riječ je o sirovoj i agresivnoj seriji, bez elektronike i s puno konjskih snaga, a s obzirom da dva vozača dijele jedan automobil, imat ćemo puno prilike raditi s našim mladim vozačima,” objasnio je Villeneuve.


error

Posjetite nas! Like, Share & Subscrabe

Facebook
Youtube
Youtube
Instagram