Ovo je Supra Spider koju Toyota ne želi proizvesti: Japanski studenti napravili su ju sami

Ovo je Supra Spider koju Toyota ne želi proizvesti: Japanski studenti napravili su ju sami

Unatoč tome što platformu dijeli s BMW-om Z4 Roadster, nova Toyota GR Supra postoji samo u coupe izvedbi. Kako kaže glavni inženjer Tetsuya Tada isključena je mogućnost kabriolet verzije…

Kako bi ispravili tu nepravdu, studenti japanskog sveučilišta “Nihon Automobile College” grade unikatnu Toyotu GR Supru Spider 2020. Umjesto da jednostavno odrežu krov s postojeće Supre Coupe, odlučili su svoj projekt bazirati na Lexusu SC430 kabrioletu. Gotov automobil bit će premijerno predstavljen na Tokyo Auto Showu u siječnju, no ekipa je već objavila nekoliko fotografija kako bi pokazali da se ne šale i da će automobil izgledati vrhunski. 

FOTO: NIHON AUTOMOBILE

I dok je unikatna Supra Spider bazirana na Lexusu SC430 kabriolet, branici i vrata preneseni su sa standardne Supre, a zanimljivo je i da se vrata otvaraju u Lambo stilu. Ostali dijelovi, poput haube i prtljažnika posebno su rađeni, dok body kit s proširenim blatobranima i glomaznim prednjim splitterom daje automobilu još agresivniji izgled od standardne Supre. 

FOTO: NIHON AUTOMOBILE

Ispod haube je bio Lexusov 4,3-litreni motor V8, koji je zamijenjen s legendarnim 3,0-litrenim rednim 6-cilindričnim turbo motorom 2JZ-GTE, koji se nalazio u četvrtoj generaciji Supre A80. Ne treba sumnjati kako će biti ekstremno tuniran, ne bi li isporučivao ogromnu snagu. Ne možemo dočekati vidjeti ovaj izuzetno zanimljiv projekt u punom sjaju i to već sljedeći mjesec.