Apsolutni prodajni rekord za Rolls-Royce: Prodali najviše auta u 116-godišnjoj povijesti

Apsolutni prodajni rekord za Rolls-Royce: Prodali najviše auta u 116-godišnjoj povijesti

Otkad je dio BMW grupacije, Rolls-Royce ruši rekorde prodaje iz godine u godinu. Lani su prodali 5152 automobila, čak za 25 posto više nego u 2018. godini…

Tvrtka Rolls-Royce Motor Cars ostvarila je povijesni rekord prodaje, prodavši lani najviše automobila u 116-godišnjoj povijesti. Kupce su u 2019. godini našla 5152 njihova automobila, što je čak za 25 posto više nego u 2018. godini.

Rolls-Royce je lani prodao svoje modele u više od 50 zemalja putem globalne mreže od 135 zastupnika, a Sjedinjene Države i dalje su im glavno tržište, s trećinom globalne prodaje. Slijede Kina i Europa.

Torsten Müller-Ötvös, generalni direktor Rolls-Royce Motor Cars, za odličan ukupan rezultat najviše zahvaljuje popularnosti njihova prvog SUV-modela Cullinan.

FOTO: ROLLS-ROYCE

Ostali modeli Phantom, Dawn i Wraith također su se odlično prodavali, a 2019. godina je posljednja u kojoj je s proizvodne trake sišao Ghost.

Tijekom svojeg životnog razdoblja od premijere 2009. godine do danas, Ghost je postao najprodavaniji Rolls-Royce u povijesti. Nasljednik Ghosta bit će predstavljen sredinom ove godine.