Tako to rade stari majstori: Carlos Sainz preuzeo vodstvo na Dakar Rallyju

Tako to rade stari majstori: Carlos Sainz preuzeo vodstvo na Dakar Rallyju

57-godišnji Španjolac bio je najbrži na trećoj etapi najteže utrke na svijetu i preuzeo je vodstvo u generalnom poretku ispred lanjskog pobjednika Nassera Al-Attiyaha…

Carlos Sainz bio je najbrži na trećoj etapi Dakar Rallyja, dugoj 427 kilometara, sa startom i ciljem u gradu Neomu, također preuzevši vodstvo u generalnom poretku.

57-godišnji Španjolac za upravljačem Mini JCW Buggyja, uz pomoć navigatora Lucasa Cruza, zabilježio je svoju 33. etapnu pobjedu otkad je prije četrnaest godina prvi puta nastupio na Dakaru.

FOTO: ERIC VARGIOLU/DPPI

Drugi Španjolac, bivši F1 prvak Fernando Alonso, također je ostvario fantastičan rezultat na trećoj etapi, postigavši četvrto najbrže vrijeme u Toyoti Hilux.

Zbog velikog gubitka vremena u nedjeljnoj etapi, Alonso nažalost više nije u borbi za vrh ukupnog poretka, tek je na 32. mjestu.

Na drugom mjestu generalke je Alonsov momčadski kolega i lanjski pobjednik Dakara Nasser Al-Attiyah, koji nakon tri dana utrkivanja za Sainzom zaostaje 7 minuta i 55 sekundi. Trećeplasirani je Argentinac Orlando Terranova (Mini) sa zaostatkom malo većim od osam minuta.

Domaći vozač iz Saudijske Arabije Yazeed Al Rajhi (Toyota) je četvrti, ispred najveće legende Dakara Stephanea Peterhansela.

U srijedu se vozi etapa Neom – Al Ula, s veznim sektorom od 219 kilometara i brzinskim ispitom od 453 kilometra.