Još jedna nagrada za dizajn: Ducati Diavel 1260 S je najljepši motocikl

Još jedna nagrada za dizajn: Ducati Diavel 1260 S je najljepši motocikl

Ducati Diavel 1260 nastavlja svoj pobjednički niz na međunarodnim natječajima za dizajn. Nakon europske Red Dot nagrade, dobio je američku Good Design nagradu…

Dizajn i čista osobnost oduvijek su bili bitan dio svakog Ducati motocikla, a osvajanje međunarodnih nagrada dokazuje koliko je tvrtka posvećena tim aspektima. Model Diavel 1260 S se već dokazao kao neosporna ikona stila kad je lani osvojio prestižnu europsku nagradu za dizajn Red Dot Award, a sad je još jedna nagrada stigla s druge strane Atlantika.

FOTO: DUCATI

Ducati Diavel 1260 S je u Sjedinjenim Državama dobio nagradu Good Design, koju dodjeljuju Chicago Athenaeum – Muzej za arhitekturu i dizajn i Europski centar za arhitekturu, umjetnost, dizajn i urbane studije. Nagrada se dodjeljuje još od 1950. godine.

FOTO: DUCATI

Aktualni Diavel 1260 je druga generacija ovog nevjerojatnog motocikla kroz koji se i dalje provlači duh originala iz 2010. godine. Fenomenalan dizajn skriva motor Testrastretta DVT 1262 sa 159 KS.

U novu modelsku godinu Diavel ulazi s dvije nove sheme boja u ponudi – Dark Stealth (potpuno crni model) i Ducati Red (kombinacija bijele i crvene).