Dakar Rally: Carlos Sainz kontrolira utrku, još pet etapa do kraja

Dakar Rally: Carlos Sainz kontrolira utrku, još pet etapa do kraja

Nakon subotnjeg odmora, Carlos Sainz odnio je pobjedu na nedjeljnoj etapi te povećao svoju prednost na putu prema svojoj trećoj pobjedi na Dakaru…

Nakon jednodnevnog odmora u Riyadhu, glavnom gradu Saudijske Arabije, 42. izdanje Dakar Rallyja nastavljeno je nedjeljnom sedmom etapom od Riyadha do Wadi Al Dawasira, s brzinskim ispitom od 546 kilometara.

FOTO: FLAVIEN DUHAMEL/RED BULL

Carlos Sainz, vodeći u ukupnom poretku, bio je najbrži na sedmoj etapi u Miniju JCW Buggy s brojem 305, praćen od strane Nassera Al-Attiyaha (Toyota) i Stephanea Peterhansela (Mini), koji su također drugi i treći u ukupnom poretku.

Nakon sedam etapa, Al Attiyah zaostaje točno deset minuta za Sainzom, a Peterhanselov zaostatak je 19,13 minuta.

FOTO: FLAVIEN DUHAMEL/RED BULL

Prvi sljedeći na četvrtom mjestu je Saudijac Yazeed Al Rajhi (Toyota) s više od 44 minute zaostatka, pa je gotovo izvjesno da se poredak prve trojice neće mijenjati osim ako netko od njih ne doživi ozbiljne probleme.

Bivši F1 prvak Fernando Alonso svakog dana napreduje u generalnom poretku u svojoj Toyoti Hilux. Nedjelju je okončao na petnaestom mjestu.

Carlos Sainz je u sedam dana triput bio najbrži i suvereno kontrolira utrku, a do svoje treće pobjede na Dakaru mora izdržati još pet dana.

Promjena nije bilo ni u drugim kategorijama pa vodstvo i dalje drže Ricky Brabec (moto), Ignacio Casale (quad), Andrey Karginov (kamioni) i Francisco Lopez Contardo (SSV).

U ponedjeljak se vozi kružna etapa sa startom i ciljem u Wadi Al Dawasiriju, s mjerenjem vremena na komadu od 477 kilometara.