Završen Rally Dakar 2020 – Carlos Sainz na tronu

Završen Rally Dakar 2020 – Carlos Sainz na tronu

Carlos Sainz – Spanjolac u Mini-u u klasi automobilista i Ricky Brabec – Amerikanac na Hondi kod motociklista pobjednici su Dakar-relija koji se ove godine održavao u Saudijskoj Arabiji prvi put u historiji,

Carlos Sainz (57) po treći puta je pobjednik Dakara, a naslov je osvajao prošle i 2010. godine. Španjolac je pobijedio u četiri etape i nakraju slavio sa 6 i pol minuta prednosti ispred Katarca Nassera al-Attiyaha (Toyota) i Francuza Stéphanea Peterhansela (Mini), koji je zaostao 10 minuta.

Ricky Brabec je postao prvi Amerikanac koji je osvojio Dakar, a to je učinio uvjerljivo, sa 16 i pol minuta bržim vremenom od Ćileanca Pabla Quintanille (Husqvarna), dok je prošlogodišnji pobjednik Australac Toby Price (KTM) okončao kao treći.

Pobjednik u konkurenciji motociklista Ricky Brabec postao je prvi Amerikanac koji je osvojio Reli Dakar, a to je učinio uvjerljivo, sa 16 i pol minuta bržim vremenom od drugoplasiranog Čileanca Pabla Quintanille (Husqvarna), dok je prošlogodišnji pobjednik Australac Toby Price (KTM) nastup u Saudijskoj Arabiji završio na trećem mjestu.