Bentley prvi put ide na festival na ledu: W12 konjica spremna za vuču skijaša

Bentley prvi put ide na festival na ledu: W12 konjica spremna za vuču skijaša

Zell am See u Austriji ugostit će ovog vikenda (1. i 2. februar) svojevrsni festival utrkivanja na ledu, nazvan GP Ice Race, s mnoštvom posebnih trkaćih automobila…

Skijering je zabavna zimska disciplina utrkivanja koja kombinira skijanje i vožnju automobilom, a Zell am See u Austriji ugostit će idućeg vikenda najpoznatiji svjetskih događaj u toj disciplini, tzv. GP Ice Race. Skijering na tom području vuče tradiciju iz tridesetih godina prošlog stoljeća, a nakon 45-godišnje stanke, GP Ice Race obnovljen je lani, privukavši vlasnike brojnih atraktivnih trkaćih automobila ili sportskih cestovnih auta.

FOTO: BENTLEY

I proizvođači automobila prepoznali su GP Ice Race kao dobru priliku za promociju, pa će ovog vikenda glavna zvijezda na ledenoj stazi na starom aerodromu biti specijalno pripremljeni Bentley Continental GT.

U skijeringu su skijaše nekad vukli konji, a Bentley Continental Ice Race GT dolazi u Zell am See s konjicom od 635 konja iz legendarnog šestlitrenog W12 twin-turbo motora. Skijaš iza automobila bit će švicarski as Sven Rauber, a u automobilu će za upravljačem sjediti Catie Munnings, britanska relijašica koja je dosad najviše nastupala u Europskom prvenstvu u reliju, a 2016. godine osvojila je ERC Ladies Trophy.

FOTO: BENTLEY

U pripremi auta za utrku na ledu, u standardni Continental GT ugrađeni su sigurnosni kavez i sustav za suzbijanje požara, trkaća sjedala i trkaći pojasevi.

Izvan standarda su povišenje karoserije, proširenje traga kotača, ugradnja Pirelli Scorpion Ice Zero2 guma, montaža laserskih svjetala te prilagođeni ispušni sustav Akrapovič. Na krovu će se nalaziti nosač za skije, opremljen parom Bomber Bentley Centenary Edition skija.