Predstavljen novi i10: Malen korak za Hyundai, ali velik za klasu gradskih automobila

Predstavljen novi i10: Malen korak za Hyundai, ali velik za klasu gradskih automobila

Početkom godine potpuno novi Hyundai i10 premijerno je predstavljen u prijestolnici Portugala

Od svog predstavljanja 2008. godine, i10 je uspješna priča za Hyundai u Europi. Kao i prethodna generacija modela, potpuno novi i10 dizajniran je, razvijen i izrađen u Europi.

FOTO: HYUNDAI

Vanjski dizajn odražava njegov mladenački duh, istovremeno osiguravajući beskompromisnu dostupnost i udobnost kako bi ponudio raznolike značajke za sve tipove vozača u njihovim svakodnevnim aktivnostima. U kombinaciji s jednom od najopsežnijih ponuda sigurnosne opreme u A-segmentu, novi Hyundai i10 nudi kompletan paket.

FOTO: HYUNDAI

U Hyundaiju kažu kako su napravili ogroman iskorak, iako se na prvi pogled čini kao da je i10 doživio samo redizajn. Da vidimo, što je novo?

Što se dizajna tiče, on je dinamičniji i elegantniji izvana, zahvaljujući kontrastu oštrih i mekih linija, a zahvaljujući novoj prednjoj rešetci i dnevnim LED svjetlima, dojam malenog i10 sada je puno ozbiljniji. Stražnja su svjetla također nova i daju dodatnu dozu privlačnosti.

FOTO: HYUNDAI

Što se prostranosti tiče, i10 ima prtljažnik zapremine 252 litre, što je među najboljima u klasi, a u automobili će se udobno smjestiti četiri ili pet osoba. Obogaćena je i tehnologija u interijeru, s velikim 8-inčnim zaslonom (najvećim u klasi) na dodir i višestrukim sustavima povezivosti.

Usto, Hyundai i10 sada nudi i kameru za vožnju unatrag, bežično punjenje mobitela i revolucionaran telematski sustav Bluelink. Tu su naravno i bogati sigurnosni sustavi poput sustava za izbjegavanje sudara, sustava automatskog paljenja dugih svjetla i sustava za držanje prometne trake. Novi i10 poboljšan je i na polju ovjesa te upravljivosti i sada je postao pravi gradski “vozački” auto.