Talijan na vrhu francuskog automobilskog diva: Luca de Meo dolazi na mjesto šefa Renaulta

Talijan na vrhu francuskog automobilskog diva: Luca de Meo dolazi na mjesto šefa Renaulta

Luca de Meo jedan je od najpoznatijih i najiskusnijih menadžera u autoindustriji, a u Renault prelazi s pozicije šefa SEAT-a…

Upravni odbor Renaulta odlučio je da Talijan Luca de Meo (rođen 1967.) postane novi glavni direktor grupe Renault, a Talijan će svoju dužnost preuzeti 1. srpnja ove godine. Luca de Meo jedan je od najpoznatijih i najiskusnijih menadžera u autoindustriji, koji u životopisu ima mnoge velike proizvođače, uključujući i Renault, u kojem je počeo karijeru. Nakon toga radio je za Toyotu, Fiat, Volkswagen, Audi i naposljetku kao šef SEAT-a od studenog 2015. do razrješenja ovih dana.

Prema pisanju europskih poslovnih magazina, Luca de Meo dolazi u Renault kao čovjek koji bi trebao stabilizirati tvrtku nakon kaosa koji je zahvatio grupu poslije svrgavanja bivšeg šefa Carlosa Ghosna, uhićenog u studenom 2018. godine.

Talijan će stići na novo radno mjesto u srpnju, u kritičnom trenutku za poslovanje kad Renault pokušava zaustaviti pad prodaje i popraviti narušene odnose s japanskim partnerom iz Alijanse, Nissanom.

Do stupanja na dužnost novog šefa, Renault će voditi Clotilde Delbos, a potom će ona postati De Meova zamjenica.