Službeno je: Od sljedeće godine Racing Point postaje Aston Martin F1 tim

Službeno je: Od sljedeće godine Racing Point postaje Aston Martin F1 tim

Nakon što je vlasnik Racing Pointa, multimilijarder Lawrence Stroll, kupio udio u tvrtki Aston Martin za 216 milijuna eura, odlučio je i svoj trkaći tim okititi novim imenom…

Trenutni sponzorski ugovor Aston Martina s Red Bullom, za koji se vjeruje da vrijedi više od 18 milijuna eura, završit će nakon ove sezone. Aston Martin je dogovorio petogodišnji sponzorski ugovor s Racing Pointom, pod sličnim komercijalnim uvjetima. Tehnološko partnerstvo između Aston Martina i Red Bulla nastavit će se sve dok se ne dovrše isporuke Valkyrie, hiperautomobila razvijenog u suradnji s timom Formule 1.

FOTO: AUTOSPORT

Stroll je vodio konzorcij koji je sredinom 2018. godine otkupio imovinu Racing Pointa od njegovih prethodnih vlasnika, a sada će sjediti u odboru Aston Martina, nakon ove najnovije investicije, koja će mu omogućiti 16,7% udjela u toj tvrtki. “Veoma sam zadovoljan što smo ja i moji partneri u konzorciju postigli dogovor s upravom i glavnim dioničarima, kako bismo realizirali ovo značajno dugoročno ulaganje”, rekao je Stroll.

FOTO: ASTON MARTIN

Red Bull je potvrdio da je “pristao pustiti Aston Martin iz klauzule o ekskluzivnosti Formule 1, što mu je zauzvrat omogućilo prikupljanje potrebnih ulaganja nužnih za ponovno financiranje i traženje alternativnih mogućnosti u sportu”. Prve Valkyrie bit će isporučene do kraja godine, dodaje se. 

“Ja i moji partneri čvrsto vjerujem da je Aston Martin jedan od najvećih svjetskih brendova luksuznih automobila. Vjerujem da će ova kombinacija kapitala i mog iskustva, kako u industriji automobila, tako i u izgradnji vrlo uspješnih svjetskih marki, značiti da ćemo s vremenom ispuniti potencijal Aston Martina. Također, želio bih zahvaliti Red Bull Racingu, kojeg ćemo i dalje sponzorirati ove godine, na njihovom partnerstvu i podršci”, dodao je Stroll.


error

Posjetite nas! Like, Share & Subscrabe

Facebook
Youtube
Youtube
Instagram