Volkswagen je u novi Golf R htio ugraditi 5-cilindrični motor, ali je Audi rekao “ne”!

Volkswagen je u novi Golf R htio ugraditi 5-cilindrični motor, ali je Audi rekao “ne”!

Kako prenosi nizozemski magazin Autovisie, čelnici Volkswagena za novi Golf R osme generacije htjeli su “posuditi” 2,5-litreni TFSI iz bratskog Audija, no jedan od vodećih ljudi tvrtke iz Ingolstadta je tu ideju jasno odbio…

Nakon što u sedmoj generaciji nismo vidjeli supersnažni Golf s preko 350, 400 KS, čelnici Volkswagena odlučili su u Golfu 8 oznake R ponuditi najbolje moguće performanse. Idealno rješenje bilo bi “posuditi” snažni i provjereni 2.5 TFSI motor s pet cilindara iz Audija RS3, no sve je ostalo upravo – na ideji.

Razlog tomu je što je, kako prenosi Autovisie, visoki dužnosnik Audija tu ideju glatko odbio, kazavši da bi se time mogao ugroziti status uspješnog Audija RS3, upravo zbog toga što bi takav potencijalni Golf R, s jednakim motorom i puno nižom cijenom, zapravo “potkopao” bratski Audijev model.

VW Golf 8 R Render
FOTO: AUTO BILD

Naime, još uvijek ne znamo točne specifikacije, no novi Volkswagen Golf R trebao bi ipak imati poznati 2,0-litreni turbobenzinski TSI motor ispod haube, a on bi u raznim inačicama ovog modela trebao razvijati negdje između 330 i 400 KS. Bit će uparen sa sedamstupanjskim automatskim mjenjačem DSG i pogonom na sve kotače 4Motion.

VW Golf 8 R Render

Izvor: https://quattroruote.hr/