WRC “preskače” Portugal i Sardiniju

WRC “preskače” Portugal i Sardiniju

Za razliku od Formule 1, WRC je “odradio” barem tri relija, a još dvije runde su odgođene i nema utrka sve do sredine jula…

Nitko ne može pobjeći od koronavirusa i posljedica koje prate pandemiju. Za razliku od Formule 1, koja nikako da krene, Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC) uspjelo je “odraditi” tri relija, ali dalje neće moći. Odgođene su sljedeće dvije runde, Rally de Portugal i Rally Italia Sardegna, tako da utrkivanja neće biti sve do sredine srpnja, kad je na rasporedu Safari Rally u Keniji.

Rally Italia Sardegna
FOTO: HYUNDAI MOTORSPORT

S obzirom na situaciju s koronavirusom u Europi, odgoda portugalskog, a posebnog talijanskog relija, bila je očekivana. Portugalska runda imala je termin od 21. do 24. svibnja, a talijanska od 4. do 7. lipnja.

FIA i WRC Promoter, zajedno s nacionalnim savezima koji organiziraju relije, nadaju se pronalasku novih datuma kad kriza prođe. Istome se nadaju i organizatori odgođenog argentinskog relija, a s obzirom na popunjenost kalendara, s još sedam relija do kraja sezone, teško da će biti mjesta za sve.

Rally de Portugal
FOTO: WRC