Krš i lom na njujorškim ulicama: U ludoj jurnjavi uništio rijedak Porsche, vrijedan 700.000 eura

Krš i lom na njujorškim ulicama: U ludoj jurnjavi uništio rijedak Porsche, vrijedan 700.000 eura

Na snimkama to izgleda kao da se video igrica “Grand theft auto” odvija u stvarnosti, a na društvenim se mrežama pojavilo mnoštvo foto i video materijala ove nesreće. 

Tuniranim Porscheom vozač se velikom brzinom zabio u parkirani kombi, te odlučio pobjeći. No zbog teških oštećenja, nije mogao u potpunosti upravljati automobilom, odnosno onim što je od njega ostalo, te je u bijegu udario još nekoliko automobila. U jednom se trenutku zaustavio na raskrižju gdje ga je policija sustigla i spriječila u pokušaju bijega. 

Iako se špekuliralo kako je ovaj egzotični automobil ukraden, ipak je za upravljačem bio njegov vlasnik Ben Chen, osnivač “Gold Rush” relija i kolekcionara automobila. Benu ovo nije prvi put da je razbio skupocjeni egzotični automobil. Na njegovoj listi razbijenih, između ostalih nalaze se McLaren 12C i Mercedes CLK GTR AMG. Gemballa Mirage GT ustvari je tunirana verzija Porschea Carrera GT, a ovaj primjerak bio je 23. od 25 takvih. Pokreće ga 5,7-litreni V10 motor, razvija 654 konja i košta 700.000 eura.