Dorna: Otkazivanje MotoGP sezone poslednja opcija

Dorna: Otkazivanje MotoGP sezone poslednja opcija

Kako prenosi Sport Klub, u saopštenju kompanije Dorna Sports povodom trenutne situacije u MotoGP usled pandemije koronavirusa, navodi se da nastavak aktuelne sezone ostaje prioritet.

Veliki broj MotoGP događaja je pomjeren, a i pored brojnih izmena u kalendaru u Dorni ističu da je plan da se voze sve trke u sezoni. “I dalje smo u stalnom kontaktu sa FIM, IRTA, MSMA i promoterima trka i nadgledamo čitavu situaciju, održavajući aktivnim sve kanale komunikacije.

Cilj svih strana koje su uključene je da sezona počne čim se stvore uslovi za bezbjednost. Naš fokus broj 1 ostaje održavanje što više trkačkih događaja u okviru kalendara za 2020. godinu.

Ipak, uvek ćemo postupati u skladu sa savetima nadležnih organa vezanih za zdravlje i bezbjednost. Ukoliko pandemija bude nastavila da ograničava naše mogućnosti i naše kretanje, kao poslednju opciju razmotrićemo eventualno otkazivanje sezone.

Isti principi važe i za Suberbajk šampionat, gde planiramo održavanje što više trka. Prioritet svih nas je bezbedno nadmetanje na stazi, sve zbog naših brojnih obožavalaca koji prate ovaj sport”, poručila je Dorna.

Izvor: Sportklub.rs