Toyota Supra Shooting Brake: Sasvim nova dimenzija sportske jurilice

Toyota Supra Shooting Brake: Sasvim nova dimenzija sportske jurilice

Toyota sada s BMW-om ima prilično dobar partnerski odnos. Dva proizvođača zajedničkim su snagama konstruirali sportski automobil, gdje Toyota dobiva coupe verziju, a BMW dobiva kabriolet…

Prema dogovoru proizašlom iz tog partnerstva, Toyota Supra nikad neće zaživjeti kao kabriolet, a BMW Z4 nikad neće postati coupe. No, što je sa shooting brake varijantom? Klasična “shooting brake” izvedba je automobil s dvama vratima, a stražnji kraj je izveden kao karavan (npr. Ferrari GTC4Lusso i BMW Z3 M Coupe). Iako je gotovo je nemoguće da će BMW ili Toyota ikada eksperimentirati s ovim segmentom, dizajneri rendera zamislili su kako bi takva kreacija mogla izgledati.

Toyota Supra Shooting Brake
FOTO: SUGAR DESIGN

Iako se BMW čini kao izgledniji kandidat za shooting brake verziju (jer je već prije to napravio), dizajner rendera Sugar Chow pokazao nam je kako Supra Shooting Brake izgleda u njegovoj viziji. Kineski umjetnik sebe naziva amaterskim dizajnerom automobila, no mora se priznati kako ova njegova vizija izgleda respektabilno. 

Kao bazu je koristio Gazoo Racing Supru, a rezultat je Supra koja bi vjerojatno mogla imati više prtljažnog prostora od standardnog modela. I dok standardna Supra straga ima integrirani spojler, ova varijanta ima uzvišeno klasično krilo. Tu je i drugi, krovni spojler, a vjerojatno ste uočili i nove upečatljive naplatke kombinaciji crne i brončane boje. Jedan od zanimljivijih detalja je i pozicija retrovizora, koja su u ovom slučaju smještena na haubu, umjesto na tradicionalno mjesto.

Toyota Supra Shooting Brake