Renault Kadjar II za sledeću godinu

Renault Kadjar II za sledeću godinu

Druga generacija Renault Kadjara, kompaktnog SUV-a pozicioniranog između ‘bratskih’ modela Nissan Qashqai i Nissan X-Trail, stiže sljedeće godine.

Neće biti bitnih iznenađenja, jer se stvara na zajedničkoj platformi CMF / C, koju će koristiti i budući Nissan Qashqai III, njegova za broj veća verzija Nissan X-Trail, te će, logično, isti koncept koristiti i Renault Kadjar druge generacije.

Skladan i funkcionalni SUV, odnosno crossover C-segmenta, dugačak 450 cm u standardnoj verziji će imati prednji pogon i tehnološki perfektni turbobenzinac 1,33, koji alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi proizvodi u saradnji s Daimlerom. Ubedljivost je pokazao u aktuelnom modelu.

Naravno, biće potpomognut 48-voltnim sistemom. Planirana je i plug-ih-hibridna verzija, s dometom na struju od 60 km, a kao i kod Qashqaija, nije sigurno, ali verovatno će u ponudi biti dizelaši 1.5 dCi sa 116 KS (85 kW) i 1.6 dCi sa 136 KS (100 kW). Snažniji s pogonom 4×4.

Uz LED svetla imaće i digitalni kokpit i napredni Infotainment. A izgled, tu ne treba sumnjati, izgledaće kao naduvani novi Renault Captur.