Alpina predstavila sportski SUV, zove se XB7 i ima 612 KS

Alpina predstavila sportski SUV, zove se XB7 i ima 612 KS

Nakon brojnih najava, njemačka kompanija Alpina predstavila je svoj novi sportski SUV model, baziran na velikom BMW-u X7…

Ako ste dosad mislili da je standardni BMW X7 velik i superioran SUV automobil, Alpina će vam svojom novom “preradom” promijeniti mišljenje. Njemačka kompanija potrudila se od velikog i snažnog napraviti većeg i snažnijeg, a riječ je o sportskom SUV automobilu naziva Alpina XB7, koji bi trebao ispuniti želje svih onih koji oplakuju BMW-ovu odluku da ne proizvodi model X7 M.

Alpina XB7
FOTO: ALPINA

Za pogon ovog velikog SUV-a se brine BMW-ov 4,4-litreni twinturbo motor V8, pojačan na 612 KS, uz 800 Nm okretnog momenta, automatski mjenjač i pogon na sve kotače. To sve daje ovom ogromnom SUV-u težim više od dvije tone ubrzanje od 0 do 96 km/h u 4 sekunde te maksimalnu brzinu od 290 km/h.

Osim toga, u paketu dolaze i prepoznatljivi Alpina aluminijski kotači dimenzija 20 ili 21 inča, kočnice Brembo, sportski ispušni sustav od nehrđajućeg čelika, modificiran sportski ovjes, set branika, pragova i difuzora te dotjerani interijer. Sve to treba masno platiti, odnosno čak 142.295 dolara u SAD-u, gdje je premijerno predstavljen Alpina XB7.