Inspiriran pobjedama na Dakar Rallyju: MINI Countryman powered by X-Raid

Inspiriran pobjedama na Dakar Rallyju: MINI Countryman powered by X-Raid

Njemački X-Raid, koji stoji iza pet Minijevih pobjeda na Dakar Rallyju, uključujući ovogodišnji trijumf Carlosa Sainza, predstavio je posebnu verziju Countrymana.

Nakon što je u siječnju X-Raid zabilježio petu pobjedu na Dakar Rallyju s nekim od Minijevih modela, odlučeno je da se fanovima ovog britansko-njemačkog brenda ponudi cestovno legalno vozilo koje će ih podsjećati na uspjehe na najtežoj utrci u svijetu. Inspiriran pratećim vozilom koje je provezlo na tisuće kilometara u pratnji natjecatelja, nastao je MINI Countryman powered by X-Raid, automobil s posebnim off-road paketom i većim razmakom od tla, sposoban za terenske avanture više nego ijedan drugi Mini.

Mini Countryman X-Raid
FOTO: X-RAID

Automobil je odignut od tla za četiri centimetra u odnosu na standardni Countryman. Posebne off-roaderske felge i gume najvažniji su dio opreme jer donose sasvim novu dimenziju off-roaderskih mogućnosti. Robusne felge izdržljivije su od standardnih, a gume imaju čvršće i veće bočne površine.

Za bolju vidljivost prilikom noćne vožnje poslužit će dodatna LED svjetla sprijeda, a aluminijski krovni nosači daju dodatni prostor za prijevoz opreme.

Novi je model predstavljen s prepoznatljivom kombinacijom Piano crne boje i naračastih dodataka, ali zapravo se ovaj cijeli paket, ili pojedačni elementi, mogu naručiti uz bilo koji Countryman. Zainteresirani se moraju javiti izravno X-Raidu.

Mini Countryman X-Raid
FOTO: X-RAID

Izvor: https://quattroruote.hr/