Elektrifikacija, ‘big car’ tehnologije i novi dizajn unaprijeđenog Rija

Elektrifikacija, ‘big car’ tehnologije i novi dizajn unaprijeđenog Rija

Kia Motors najavila je osjetnu nadgradnju Rija 4. generacije. Unaprijeđeni model donosi brojne nove funkcije, koje će popraviti njegov položaj u vrlo konkurentskom razredu  B. Rio združuje osvježen dizajn vanjštine i unutrašnjosti sa sigurnosnim i infotainment tehnologijama ‘velikih vozila’.

Kijin prvi benzinski blagi hibrid s inteligentnim ručnim mjenjačem ‘Clutch-by-wire’

Novi model vozačima pruža i učinkovitije nove pogone – Kijin prvi benzinski 48-voltni blagi hibrid, koji je opremljen s Kijinim novim ‘clutch-by-wire’ inteligentnim ručnim mjenjačem.

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Rio je važan auto za Kiju u Evropi i u svijetu, a za brojne vozače je ulazna tačka za ulazak u svijet Kije. Unaprijeđeni model je napravljen na njegovim ključnim adutima – praktičnost, kvalitet i tehnologija – s novim elektrificiranim pogonima, osvježenim dizajnom, kao i naprednim sigurnosnim i telematskim pomagalima, koja obično nalazimo u vozilima viših razreda. Uvjereni smo da će novi Rio biti uspješniji nego ikada prije.”

Unaprijeđeni Rio u Evropi u prodaji od trećeg kvartala ove godine

Prodaja unaprijeđenog Rija u Evropi počinje u trećem kvartalu ove godine (Q3 2020) i to sa standardnom najdužom evropskom garancijom – 7-godišnjom garancijom na cijelo vozilo (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja prijeđenih kilometara).