Za tri dana počinje Auto Show Sarajevo 2020

Za tri dana počinje Auto Show Sarajevo 2020

Auto 4×4 Club  organiziraje  Ljetni AUTO SHOW koji će, u sklopu akcije „Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini“, biti održan od 25. do 28.6.2020. godine na Trgu ispred BBI Centra.

Ova manifestacija biti će organizirana umjesto „Sajma automobila Sarajevo“, koji je trebao biti održan od 27. do 31.5. ove godine u zatvorenom prostoru Centra Skenderija. Novi termin održavanja Sajma je proljeće 2021. godine.

Sarajevska izložba automobila“ u Centru Skenderija biti će održana kako je i planirano od 16. do 20.12. ove godine.

AUTO SHOW će biti realizovan u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN – Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. – 2020. godine.

Na Trgu ispred BBI Centra će biti izložena  trkaća vozila, old timeri, nova vozila, i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.