Počeo Auto Show Sarajevo 2020

Počeo Auto Show Sarajevo 2020

U organizaciji Auto 4×4 Club i Auto.ba Magazina, počeo je, Proljetni AUTO SHOW koji u sklopu akcije „Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini“, traje do nedjelje, 28.6.2020. godine na Trgu ispred BBI Centra.

Na Trgu posjetioci od sutra će imati priliku vidjeti nove automobile od kojih su neki tek predstavljeni za neše tržište, tuning vozila, a za mališane na pomenutoj lokaciji je napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju. Pored toga posjetioci mogu uživati u oldtimer vozilima kao i vozilima raznih Clubova iz Sarajeva, te se informisati o radu policije u zajedinici te njihovom opremom i radarima. Svi posjetioci se mogu informisati o raznim pogodnostima koje nudi Sparkasse Leasing, kao i osiguranje Grawe. A za one koji se spremaju za veliki poduhvat do statusa vozača najbolji odabi je Auto Škola Semafor koju možete pronaći također na Trgu ispred BBI Centra.

AUTO SHOW je realizovan u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN – Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. – 2020. godine.

Ova manifestacija je organizirana umjesto „Sajma automobila Sarajevo“, koji je trebao biti održan od 27. do 31.5. ove godine u zatvorenom prostoru Centra Skenderija. Novi termin održavanja Sajma je proljeće 2021. godine.

Sarajevska izložba automobila“ u Centru Skenderija biti će održana kako je i planirano od 16. do 20.12. ove godine.