Više od redizajna: Tiguan je dobio Touaregovo lice, nove tehnologije i plug-in hibridnu verziju

Više od redizajna: Tiguan je dobio Touaregovo lice, nove tehnologije i plug-in hibridnu verziju

Najprodavaniji automobil čitavog Volkswagen koncerna je nakon četiri godine postojanja temeljito obnovljen i potpuno usklađen sa zahtjevima digitalnog i elektrificiranog doba

Upravo brojka od čak 900.000 proizvedenih samo u prošloj godini pokazuje kako s Tiguanom nema šale, i da mora biti vrhunski u svakom detalju kako bi i dalje držao mjesto na tronu. Kod novog modela je značajan korak naprijed napravljen na svim tehnološkim područjima. Ponudi je dodana elektrificirana verzija s novim, modernim plug-in hibridnim pogonom, a od sada će biti dostupan i kao zasebni model Tiguan R. Stručnjaci iz Volkswagenovog R odjela razvili su novi pogon na sve kotače sa selektivnim nadzorom zakretnog momenta na kotačima. Takozvani “R-Performance Torque Vectoring” omogućuje potpuno novu dinamiku vožnje raspoređivanjem pogonske snage na prednju i stražnju osovinu, kao i na lijevi i desni stražnji kotač.

Volkswagenova nova tehnologija dvostrukog doziranja goriva kod ubrizgavanja osigurava da su turbodizelski motori (TDI) u Tiguanu među najčišćim motorima s unutarnjim izgaranjem na svijetu. S novim sustavom Travel Assist, kompaktni SUV sada je sposoban asistirati u vožnji do brzine od 210 km/h. Tiguan je također dobio i najnoviju generaciju info-zabavnih sustava (MIB3) koji omogućuju potpuno novi spektar internetskih usluga i funkcija. Također je nov opcijski 480-vatni zvučni sustav Harman Kardon. Nova generacija upravljača s dodirnim kontrolama također je među najistaknutijim elementima novog Tiguana. Volkswagen je digitalizirao i funkcije upravljanja klimom pomoću dodirnih klizača i dodirnih tipki.

Jedna od karakterističnih, novih vanjskih značajki, uključuje redizajnirani prednji dio. Poklopac motora je upečatljiviji, a nova rešetka hladnjaka s prednjim svjetlima je šira. Dobio je i nova IQ.LIGHT – LED matrix prednja svjetla. Upadljivi odbojnici također su prošli preobrazbu. Sa stražnje strane, natpis Tiguan sada je na istaknutom središnjem položaju ispod VW značke, a decentno je dorađena i grafika svjetala. Kao i njegovi prethodnici, i novi Tiguan je ostao svestran, originalan i vrlo sposoban SUV.