Španjolska strast, njemačka mehanika: Cupra el-Born postaje dio Volkswagenove elektro-obitelji

Španjolska strast, njemačka mehanika: Cupra el-Born postaje dio Volkswagenove elektro-obitelji

el-Born Concept, koji je predstavljen lani na sajmu u Ženevi, iduće godine postaje serijski automobil s logotipom španjolskog brenda Cupra, ali iz tvornice u Zwickauu…

CUPRA el-Born neobičan je naziv novog automobila koji će ponosno nositi značku španjolskog sportskog brenda, ali proizvodit će se u tvornici Zwickau u Njemačkoj kao dio obitelji električnih automobila na Volkswagenovoj MEB platformi.

Pisali smo nedavno o transformaciji tvornice Zwickau, koja će ubuduće proizvoditi samo električne automobile, a jedan od njih bit će i el-Born, koji stiže na tržište 2021. godine. Uz Cuprin i Seatov model, dosad su najavljeni Volkswagenovi modeli ID.3 i ID.4, a pridružit će im se i Audijev još neimenovani model.

Cupra el-Born zapravo je “nabrijana” i našminkana verzija otprije poznatog Seata el-Born, dakle sportski kompakt s pogonom na stražnje kotače, koje će pokretati elektromotor snage 204 KS. Do 50 km/h ubrzava za 2.9 sekundi.

Imat će bateriju kapaciteta 82 kWh koja će omogućavati doseg od 500 kilometara s jednim punjenjem. Uz pomoć brzog punjača, za samo 30 minuta imat će dovoljno struje za više od pola ukupnog dosega (260 km)

Osim dizajnerskih ukrasa koji Cupru inače distanciraju od Seata, Cupra el-Born će imati sportska školjkasta sjedala, novi Cupra upravljač te head-up display s proširenim funkcijama.

Cupra el-Born