Spektakularno predstavljanje brutalnog Forda na struju: Mach-E 1400 protiv četiri Mustanga

Spektakularno predstavljanje brutalnog Forda na struju: Mach-E 1400 protiv četiri Mustanga

Ford Mustang Mach-E 1400 ima, kao što mu ime kaže, 1400 konjskih snaga, a pokreće ga sedam elektromotora. Riječ je o prototipu, pa ga nažalost nikad nećemo vidjeti na cesti…

Ford Mustang Mach-E 1400 jedinstveni je prototip trkaćeg automobila kojim Ford Performance želi pokazati kakve se performanse mogu dobiti iz električnog pogona.

Automobil je predstavljen na spektakularan način, u videu u kojem ga vozi poznati drifter Vaughn Gittin Jr. “Suprotstavlja” se različitim verzijama Mustanga pripremljenima za različite discipline utrkivanja, a voze ih Ken Block, Chelsea DeNofa, Hailie Deegan i Joey Logano.

FOTO: FORD PERFORMANCE

Automobil su zajednički razvili Ford Performance i RTR, nabrijavši Mustang Mach-E GT do brutalne razine od 1400 konjskih snaga. Prilikom razvoja nisu imali nikakvih ograničenja, što se najbolje vidi u dizajnu, koji u potpunosti odgovara potrebama trkaćeg automobila.

Mustang Mach-E 1400 ima sedam elektromotora, pet više nego standardni Mach-E GT. Dobivaju struju iz baterije kapaciteta 56.8 kWh. Tri motora postavljena su na prednji diferencijal, a ostala četiri su straga.

FOTO: FORD PERFORMANCE

Šasija i pogonski sklop napravljeni su tako da dopuštaju istraživanje različitih načina upotrebe, ovisno o potrebama. Konkretno, pogon može biti samo na prednje kotače, samo na stražnje kotače ili na sva četiri kotača.

Postavke ovjesa i nagiba kotača također su prilagodljive, jer poznato je da automobili za drift imaju drukčiji setup od onih za cestovne utrke. Mach-E 1400 nudi sve u jednom!

FOTO: FORD PERFORMANCE

Izvor: https://quattroruote.hr/