Opel ima novi poslovni model u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini

Opel ima novi poslovni model u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini

  • Wallis Automotive Europe Kft bit će imenovan novim uvoznim partnerom
  • Više agilnosti i fleksibilnosti poticat će rast
  • Još jedan važan korak u provođenju PACE! plana

Opel nastavlja s razvojem svoje poslovne strategije na odabranim Europskim tržištima kako bi postao agilniji, fleksibilniji i efikasniji kao što je zacrtano PACE! strateškim planom. U daljnjem koraku ka bržem rastu, Opel planira svoje poslovanje u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini voditi putem vrlo priznatog i uspješnog Wallis Automotive Europe Kft. kao lokalnog neovisnog uvoznog partnera.

Odgovarajući ugovor sada je potpisan. Nakon zaključivanja planirane transakcije, Wallis Automotive Europe Kft. postat će veleprodajni uvoznik za pobrojana tržišta stjecanjem Opelovog poslovanja u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Trenutni Opelovi zaposlenici koji pokrivaju povezano Opelovo poslovanje bit će transferirani u skladu s važećim zakonima (komunicirat će se odvojeno), a najkasnije na datum kada transakcija bude zaključena.

Ova transakcija i pokretanje novog poslovnog modela predmet je službenog odobrenja nadležnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja.

“Ovo je još jedna odluka u skladu s našim PACE! strateškim planom koji će naše poslovanje na određenim Europskim tržištima učiniti još agilnijim i efikasnijim, a time i konkurentnijim”, rekao je Xavier Duchemin, Opel/Vauxhallov izvršni direktor za prodaju, postprodaju i marketing. “Uvjereni smo da će s ovim novim načinom poslovanja naš brand biti još uspješniji u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.” 

Wallis Automotive Europe (WAE) je automobilska kompanija srednje i istočne Europe sa sjedištem u Budimpešti, a bavi se međunarodnim i domaćim uvozom vozila, dijelova i ostalih automobilskih usluga. WAE je nekada bio uspješni uvoznik BMW-a i Minia za Mađarsku, a danas predstavlja Jaguar i Land Rover u Adriatic regiji (Slovenija, Hrvatska, Srbija, S. Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Crna Gora i Kosovo) i Mađarskoj, te Ssangyong u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj i Rumunjskoj.

U 2019. godini Opel je u Hrvatskoj, Sloveniji I Bosni i Hercegovini prodao 11700 vozila. Zahvaljujući novom poslovnom modelu, ova njemačka marka bogate tradicije želi profitabilno rasti u ovim zemljama i narednih godina.