BMW X7, Dark Shadow Edition

BMW X7, Dark Shadow Edition

BMW je za modelsku godinu 2021 pripemio i specijalni X7 Dark Shadow Edition, koji će biti ponuđen u ograničenoj seriji od samo 500 primeraka.

Ovaj luksuzni model dolazi u BMW Individual Frozen Arctic Grey boji, će biti sa Extended Shadowline gloss black elementima (B i C stubovi, delovi retrovizora, krovni nosači, prednji “bubrezi” i delovi oko otvora za vazduh na prednjem delu). Svi modeli X7 Dark Shadow Edition koji će napustiti fabriku njemačke kompanije u američkom Spartanburgu standardno će se isporučivati sa 22-inčnim M alu felnama sa V-krak dizajnom i Jet Black mat finišom. M sportski izduvni sistem je takođe deo standardne opreme.

Deo standardne opreme ovde čine i paketi Driving Assistance Professional Package, Cold Weather Package, Luxury Seating Package i Executive Package.

BMW će prodavati ovaj model ograničene serije u konfiguracijama sa šest ili sedam sedišta. Bez obzira za koliko sedišta se kupci odluče, luksuzni SUV dobija M kožni volan, BMW Individual Merino potpunu kožne presvlake sa kontrastnim šavovima Night Blue/Black i BMW Individual krovnu liniju sa opet noćno plavim Alcantara završetkom. Pored toga, gornji deo instrument table i nasloni za ruke takođe su dovršeni u Night Blue nijansama, ali u nappa koži. Crna merino koža koristi se i za ostale delove kabine, a aluminijski ulošci i  crna klavir ploča takođe su deo kokpita.

Svi modeli BMW X7 Dark Shadow Edition 2021 zasnovani su na verziji M50i, što znači da imaju 4.4-litarski V8 turbo-motor sa 523 kS i 750 Nm obrtnog momentom. Američke cene počinju od 120,490 dolara, uključujući i obavezan depozit od 1,000 dolara prilkom narudžbine.