VW predstavio Golf Variant i Alltrack

VW predstavio Golf Variant i Alltrack

Volumen prtljažnika karavanskog Golfa iznosi 1642 litre, 22 litre više nego prije. Golf Alltrack ima 4Motion pogon i može vući prikolicu mase do dvije tone…

Iako su SUV modeli najpopularnija vrsta automobila, u svim veličinama i segmentima, uvijek će se naći i kupaca karavana. To znaju i u Volkswagenu pa su predstavili novi Golf Variant, odnosno karavansku verziju Golfa osme generacije. Isti model predstavljen je u Alltrack varijanti, svojevrsnoj crossover verziji koja spaja karavane i SUV-ove, s pogonom na sva četiri kotača.

The new Volkswagen Golf Variant R-Line
FOTO: VOLKSWAGEN

Karavani se, razumljivo je, uvijek gledaju odostraga. Sprijeda su ionako kopije standardnih modela, pa je tako i Golf Variant sprijeda isti kao novi Golf “osmica”. Stražnji dio karakterizira blagi pad krovne linije prema dolje.

Novi je Variant dug 4633 mm, a osovinski razmak od 2686 mm je za čak 66 mm veći od prethodnog modela. To produživanje ima za rezultat puno veći komfor u unutrašnjosti i, što je za karavane najvažnije, veći prtljažnik.

The new Volkswagen Golf Variant R-Line
FOTO: VOLKSWAGEN

Osnovni obujam prtljažnika je 611 litara, samo šest litara više nego u Golfu Variantu “sedmici”, ali je zato sa spuštenim sjedalima volumen narastao za 22 litre na 1642 litre. Dužina unutrašnjeg prostora povećana je za 48 mm na 1798 mm. Prostor za noge također je povećan za 48 mm.

Pristup prtljažniku omogućen je i uz pomoć opcijskih električnih vrata koja mogu biti otvorena putem senzora u stražnjem braniku koji registrira pokrete noge.

novi Golf Variant
FOTO: VOLKSWAGEN

Što se pogonskih sustava tiče, Variant nudi sve što i standardni Golf – nadaleko poznate TSI i TDI motore, DSG mjenjače, ali i blagi hibrid eTSI s 48-voltnim alternatorom i litij-ionskim baterijama.

Golf Variant se u Njemačkoj može naručiti već danas, a ostale europske zemlje pričekat će još koji tjedan ili mjesec. Paketi opreme imaju standardne nazive Life, Style i R-Line.

The new Volkswagen Golf Alltrack
FOTO: VOLKSWAGEN

Zajedno s Variantom, na tržište stiže i Golf Alltrack, svojevrsni terenski karavan. To je druga generacija Alltracka.

Ima stalni pogon na sva četiri kotača (4Motion), povećani razmak od tla i terenske dizajnerske dodatke. Sposoban je vući prikolicu mase do 2000 kilograma. Što se ostalih tehnikalija i opreme tiče, istovjetan je Variantu.

Izvor: https://quattroruote.hr/