3. Golf Fest – Okupljanje svih generacija…

3. Golf Fest – Okupljanje svih generacija…

U organizaciji Auto Media Group i Auto.ba Magazin-a završen je treći Golf Fest u Sarajevu.

Prošle nedjelje, Sarajevo kao i većinu godina unazad, je okupirano VW Golf modelima al ovaj put je razlog treći Golf Fest. U ovom trećem izdanju učesnici su imali veoma zanimljiv itinerer. Prvo u jutarnjim satima prijave su vršene u Vilsonovom šetalištu da bi u 12:30 sati, defileom kroz grad, karneval golfova krenuo prema Trgu ispred Vijećnice. Nakon posjete centra glavnog grada BiH, uživanja Baščaršijom za strane učesnike u popodnevnim satima defileom vozila učesnici se vraćaju na Vilsonovo šetališe.

Ovo treće izdanje, iako pored situacije sa pandemijom virusa CoVid-19, zaljubljenici u Golfa su dolazili i iz Srbije i Hrvatske, te uz naše ljude iz raznih gradova Bosne i Hercegovine. Zbog navedene situacije učešće je uzelo 40 automobila jer je organizator ograničio broj vozila, zbog sigurnosti učesnika i drugih. Pored Golf Festa održan je i VW BUS Meet u čast legendarnom VW Busu koji sad slavi 70 godina.

Prolaznici u Vilsonovom šetalištu kao i u samom centru grada mogli su vidjeti razne generacije Golfa od onih potpuno fabričkih do tuning vozila kao i VW Bus modele.

Pogledajte galeriju slika, a uskoro očekujte i video reportažu.