4. novembra stiže novi GOLF R!

4. novembra stiže novi GOLF R!


Majka svih Golfova dolazi uskoro … Bilo je to prije samo nekoliko dana kada je Volkswagen predstavio Golf GTI Clubsport, a sada nam iz Wolfsburga usmjeravaju pažnju prema još pikantnijem modelu.

Novi Golf R svoj pokrivač će skinuti 4. novembra, sudeći prema video snimku objavljenoj na namjenskom kanalu R društvenih mreža na Instagramu. Ono što je veoma čudno, da video snimak iz nekog razloga također prikazuje T-Roc R, snažni kompaktni crossover koji je dio VW-ove proširene izvedbe koji također obuhvaća brze verzije Arteon/Arteon Shooting Brake, Tiguan i Touareg R.

https://www.instagram.com/p/CGVA83zH8hN/?igshid=ta82mda40dnp

“The R-mageddon” kako su ga nazvali također bi trebao uključivati ​​Golf R Variant zasnovan na špijunskim fotografaijama koje pokazuju prototipove Golfa sa dugim krovom i četverostrukim ispuhom. Nema puno tajnosti u vezi s onim što će se nalaziti ispod haube jer se očekuje da će Golf R koristiti isti 2,0-litreni benzinski motor sa turbopunjačem kao modeli Arteon i Tiguan sa R-oznakom. Gledamo na 316 konjskih snaga i 420 Nm samo sa DSG.

Neki od vas sjetit će se zanimljive glasine s početka ove godine, koja je govorila o namjerama VW-a da koristi Audijev motor sa pet cilindara. Međutim, visokorangirani dužnosnici iz “Četiri prstena” navodno su rekli ne, prisilivši VW da se drži svog provjerenog 2.0 TSI motora. Zanimljivo je da bi špijunski snimci od jučer mogli pokazati da je Audi ipak voljan podijeliti svoj 2.5 TFSI pogonski sklop, s verzijom Cupre Formentor sa 400 konjskih snaga koja je navodno na putu.

Nakon službene premijere sljedećeg mjeseca, novi Golf R vjerojatno će se naći u prodaji u prvoj polovici 2021. godine u Europi.

Share