Alfa Romeo Giulia GTA sa 540 KS

Alfa Romeo Giulia GTA sa 540 KS

Iz Alfa Romea su tako prije nekoliko dana objavili teaser kojim je poručeno da će se u Ženevi „dogoditi“ bitan povratak. S obzirom na to da je salon automobila odgođen zbog koronavirusa, premijera je poslijepodne odrađena “online”.

Alfa Romeo predstavio je dvije verzije ove limitirane limuzine – GTA i GTAm. Oba će pokretati već poznati 2,9-litreni Bi-turbo motor V6, ali on sada razvija 540 konjske snage umjesto 510 KS.

No glavna čar imena GTA nije u snazi, nego u masi pa su obje verzije olakšane za čak 100 kilograma. Tako bi do ‘stotke’ sada Giuliji trebalo samo 3,6 sekundi.

Osim smanjenja mase i povećanja snage, talijanski proizvođač uložio je trud i u bolju aerodinamiku kako bi ovakva Giulia bila što stabilnija. GTA verzija dobila je manji stražnji spojler, drugačiju prednju masku i aktivni prednji difuzor, dok je GTAm verzija dobila veće prednje i stražnje difuzore, velik stražnji spojler i još niz dijelova od karbonskih vlakana.

Razvijen je i znatno bolji ovjes te su kotači izvučeni prema van za dodatnih 50 milimetara. U stražnji karbonski difuzor GTAm-a ugrađen je Akrapovičev ispuh od titanija, a kao šlag na torti stavljeni su 20-inčni aluminijski naplatci s centralnim vijkom.

Alfa Romeo Giulia GTA i GTAm sveukupno će biti limitirana na samo 500 primjeraka. Cijena nije poznata, ali vjerujemo da će svi automobili biti rasprodani u tek nekoliko sati.

Share