Tragedija u pustinji: Motociklist Paulo Goncalves poginuo na Dakar Rallyju

Tragedija u pustinji: Motociklist Paulo Goncalves poginuo na Dakar Rallyju

40-godišnji portugalski motociklist poginuo je prilikom pada na sedmoj etapi Dakar Rallyja. Bio mu je to trinaesti nastup na najtežoj svjetskoj utrci…

Dakar Rally opravdao je nažalost danas epitet najteže i najopasnije utrke na svijetu, uzevši još jednu žrtvu. Na sedmoj etapi poginuo je 40-godišnji portugalski motociklist Paulo ‘Speedy’ Goncalves.

Goncalves je vozio motocikl Hero 450 Rally s brojem 8, a pao je na 276. kilometru i nažalost zadobio pogubne ozljede. Prvi mu je u pomoć priskočio australski motociklist i lanjski pobjednik Toby Price, a potom je stigao i medicinski helikopter. Pokušaji reanimacije bili su nažalost neuspješni, a po dolasku u bolnicu ustanovljena je smrt.

FOTO: AFP

Goncalves je bio jedan od najiskusnijih motociklista na utrci. Bio mu je ovo trinaesti nastup na Dakaru. Debitirao je 2006. godine, a najbolji rezultat ostvario je 2015. kad je završio na drugom mjestu.

“Paulo je bio jedan od najiskusnijih vozača, jedno od zaštitnih lica ovog relija. Ovo je vrlo težak udarac”, izjavio je direktor utrke David Castera. Sutrašnja osma etape otkazana je za vozače motocikala i quadova.

Otkad je prvi put održan 1979. godine, Dakar Rally je uzeo preko sedamdeset života, od toga poginulo je 29 natjecatelja. Prije Goncalvesa, posljednja fatalna žrtva bio je poljski motociklist Michal Hernik prije pet godina.