Završen 10. Rally Show Santa Domenica

Završen 10. Rally Show Santa Domenica

Najveći i najposjećenijirally show event u ovom dijelu Europe! Na šodericama u Savršćaku pokraj Svete Nedelje na ukupno četiri brzinska ispita, a u konkurenciji 91 posade najbolje su se snašli Mađari Peter Ranga sa suvozačem Viktorom Banom u Škodi Fabiji R5.

Njihova spektakularna vožnja na ove godine skoro suhom makadamu, već na prva dva brzinska ispita pokazala je da ozbiljno ciljaju na pobjedu. Promjenom guma prije trećeg brzinskog ispita nisu baš pogodili, pa su izgubili puno vremena. No sve se rasčistilo nakon četvrtog brzinskog ispita na kojeg su pokazali tko je ovogodišnji vladar makadama RSSD-a. Pobjedom na zadnjem brzinskom ispitu, osvojili su jubilarno 10. izdanje Rally Showa Santa Domenica 2019.Četverostruki pobjednik RSSDa Beppo Harrach i suvozač Dominik Jahn u Ford Fiesti R5 MK II dali su sve od sebe kako bi dostigli Petera i Viktora, ali nije im uspijelo, te su se morali zadovoljiti osvajanjem drugog mjesta ukupnog poretka. Simpatična posada sastavljena od oca i kćeri iz Mađarske, Sandor Olle i Rebeka Olle u Škodi Fabiji R5 odličnom vožnjom osvojila je treće mjesto pobjedničkog postolja.

Deseti RSSD tradicionalno je započeo u subotu 23.11.2019. Shakedownom, koji se održao na dijelu staze na kojem se dan kasnije vozila i sama utrka. U večernjim satima na glavnog trgu Svete Nedelje posade s najboljim rezultatima ostvarenim na službenom treningu izabrale su svoje startne pozicije za samu utrku. Nakon zanimljivog i taktičnog biranja startnih pozicija uslijedio je Ceremonijalni start. Svaka posada predstavila se prelaskom preko rampe praćena pogledima nekoliko tisuća okupljenih gledatelja.Ove godine RSSD je okupio posade iz 7 zemalja. Pored velikog odaziva domaćih, najviše posada stiglo je iz Italije. Uz posade su stigli i njihovi prateći timovi, članovi obitelji i navijači, pa se tražio i krevet više na području Svete Nedelje, Samobora i Zagreba. Veliku zainteresiranost za RSSD iskazali su i mnogobrojni predstavnici medija. Atraktivni vozači i moćne trkače jurilice zajedno s makadamskom podlogom RSSDa pravi su mamac za fotografe i video snimatelje. Njih čak 95 iz okolnih zemalja, pa i šire posjetilo je i zabilježilo trenutke za pamćenje ovogodišnjeg izdanja RSSDa. Iz godine u godinu, RSSD bilježi sve veći odaziv gledatelja. Popularne šoderice Savrščaka ugostile su preko10000 posjetitelja koji su uživali u vrhunskoj predstavi RSSD.

10. Rally Show Santa Domenica je uspješno okončan. Organizator Auto i karting klub Sveta Nedelja visoko je postavio letvicu za organizatore takvih natjecanja u regiji. Veliki napor, htijenje i volja potrebni su za organizaciju na ovakvom nivou, stoga pripreme za RSSD 2020 počinju čim se slegnu utisci s ovogodišnjeg natjecanja