Klima-uređaj u Bugattiju dovoljno je jak da ohladi stan od 80 kvadrata

Klima-uređaj u Bugattiju dovoljno je jak da ohladi stan od 80 kvadrata

Klimatizacijski uređaj u automobilima danas je standardna oprema, no proizvođač poput Bugattija čak i “klimu” prilagođava ekstravagantnosti svojih modela…

Julie Lemke je dizajnerica Bugattijevih klimatizacijskih uređaja i u autoindustriji radi još od 2013. godine (s Bugattijem već 4 godine). Ona objašnjava kako je instalacija klimatizacijskog uređaja u Bugatti automobile pravi pothvat.

Bugatti klima-uređaj
FOTO: BUGATTI

Mi ne bismo previše pisali o Bugattijevom klima-uređaju da on nije poseban poput, zapravo, cijelog automobila. “Klima” u Chironu, Divu i Chironu Pur Sport pogonjena je kompresorima snage 10 kilovata, koji su u stanju rashladiti stan veličine 80 kvadratnih metara!

Bugatti klima-uređaj
FOTO: BUGATTI

Lemke navodi kako klima-uređaj u Bugattijima radi toliko nečujno i uglađeno, čak i na suludim brzinama koje ti automobili razvijaju. Usto, vjetrobransko staklo na Bugattijevim modelima je gotovo “ravno”, s kutom od 21,5 stupnjeva (“obični” auti imaju kut 30 stupnjeva), što uz opcijski panoramski krov Sky View omogućuje veću količinu topline koja ulazi u kabinu. Srećom, klima-uređaj u Bugattiju toliko je jak da će potpuno nečujno rashladiti kabinu i prilagoditi se željama svakog pojedinog vlasnika.

Bugatti klima-uređaj
FOTO: BUGATTI

Izvor: quattrorute.hr