Na prodaju Lancia Delta HF Integrale u Martini bojama

Na prodaju Lancia Delta HF Integrale u Martini bojama

Delti HF Integrale nije potrebno posebno predstavljanje. Naime, „Deltona”, „Regina”, „Integralka” ili kako je već zvali širom planete, s pravom se smatra jednim od najboljih drumskih automobila s reli pedigreom ikad proizvedenih.

Kako prenosi Jutarnji.hr, trenutno je na prodaji jedna od rijetkih spektakularnih varijanti Martini 5 Evoluzione izrasla iz modela HF Integrale EVO 1 kakvih je bilo proizvedeno tek 400 primjeraka i to u čast uzastopne pete titule u svetskom šampionatu u reliju.

Konkretni primjerak s fotografija je s trake sišao kao 378. proizvedeni 1992. godine i jedan je od rijetkih originala koji se nudi u prodaji. Drumski primjerci slavljeničkog EVO 1 Martini 5, naime, bili su lakirani u belu boju poput trkačkog modela i karakterističnim bojama italijanskog proizvođača žestokih pića Martini.

Ispod poklopca se nalazi čuveni 2,0 litarski turbo agregat od 213 KS koji je prema navodima sajta Bring A Trailer kod konkretnog primjerka kompletno obnovljen 2017. godine tako da je sada u vrhunskoj kondiciji.

Automobil je do sada prešao tek 21.000 kilometara te dolazi s kompletnom vlasničkom i servisnom dokumentacijom, a do sada je bukvalno prošao kroz ruke vlasnika celog sveta. Nov je, naime, izvezen prvom vlasniku u Japan odakle je zatim stigao kod novog vlasnika u Španiju. Na kraju, pre nekoliko godina je završio u Sjedinjenim Državama kod trgovca egzotičnih evropskih automobila EuroClassix koji će ga prodati najboljem ponuđaču.

Osim karakteristične sjajno sačuvane spoljašnjosti i unutrašnjost djeluje kao da je auto nov s Recaro sedištima s prugastim umecima, a tu su i crveni sigurnosti pojasevi.

Automobil je dakle odlično sačuvan, potpuno originalan i trenutno najveća ponuda za ovaj relikt reli istorije iznosi 105.000 dolara koja će sigurno rasti do kraja internet aukcije. Tome u prilog ide činjenica da je prošle godine na aukciji u Esenu putem kuće RM Sotheby’s 111. proizvedeni primjerak Martini 5 vlasnika promenio za 120.000 evra.

Mada ima i drugih cjenjenih retkih posebnih verzija Lancie Delte HF Integrale EVO 1 i EVO 2, očigledno je i širom sveta postoje obožavaoci koji ne žale novac i koji su spremni da isplate malo bogatstvo za očuvani kultni slavljenički Martini 5.