Kraj čekanja za najveće fanove Volkswagena: Otvorena je knjiga narudžbi za ID.3 1st Edition

Kraj čekanja za najveće fanove Volkswagena: Otvorena je knjiga narudžbi za ID.3 1st Edition

Volkswagen ID.3 1st Edition bit će proizveden u 30.000 primjeraka, naručivanje počinje 17. lipnja, a isporuke prvim vlasnicima uslijedit će početkom rujna…

Volkswagen ID.3, prvi član električne ID obitelji, još malo pa će se pojaviti na europskim prometnicama. Premijerna verzija 1st Edition, ograničena na 30.000 primjeraka, može se naručiti od danas u većini europskih zemalja, a isporuka članovima 1st Mover Cluba počet će u rujnu.

Pravo na narudžbe imaju oni koji su se predbilježili kod Volkswagenovih dilera, a ponudit će im se dvije varijante kupnje. Prva je da dobiju svoj ID.3 u rujnu, zajedno s članstvom u ekskluzivnom 1st Mover clubu. Druga opcija uključuje još koji mjesec čekanja, do posljednjeg kvartala ove godine, a tad će dobiti dovršeniji i opremljeniji ID.3.

Volkswagen ID.3 1st Edition
FOTO: VOLKSWAGEN

Dakle, (pre)uranjeno dobivanje auta znači da će prvi vlasnici imati vozila koja nisu do kraja opremljena, dok će oni koji pričekaju malo duže dobiti potpuno opremljena vozila. Kad dođe na tržište u rujnu, ID.3 još neće biti opremljen App Connect funkcijom i mjeračem udaljenosti na head-up displayu, a vlasnicima će osvježavanje softvera biti omogućeno početkom iduće godine.

Članovi 1st Mover Cluba bit će uključeni u prikupljanje povratnih informacija s kojima će Volkswagen unaprijediti razvoj automobila. Kao zahvalu, svi “prvi kupci” koji uzmu automobil na lizing, neće morati platiti rate lizinga prva tri mjeseca. 

Naručivanje za sve ostale kupce, dakle one koji se nisu predbilježili, počinje sredinom srpnja.

Volkswagen ID.3
FOTO: VOLKSWAGEN

ID.3 1st Edition opremljen je baterijom kapaciteta 58 kWh, dok će kasniji serijski model imati bateriju od 45 kWh, a bit će u ponudi i velika baterija od 77 kWh. Električni motor snage 150 kW i momenta 310 Nm pokreće stražnju osovinu, a omogućuje automobilu ubrzanje do 60 km/h za 3.4 sekunde.

Bazna verzija, koja će u Njemačkoj koštati malo manje od 40.000 eura, imat će bogatu opremu, uključujući 18-colne kotače, navigaciju, DAB digitalni radio, Air Care Climatronic sustav, grijanje sjedala i upravljača, brzi punjač…

Izvor: quattroroute.hr