Novi Jaguar XJ do kraja godine

Novi Jaguar XJ do kraja godine

Jaguar je prošle godine prestao sa proizvodnjom svoje luksuzne limuzine XJ, ali je odmah najavljeno da će ovaj model dobiti naslednika.

Naslednik će međutim biti značajno drugačiji od onog što smo do sada navikli, a i ranije najave iz samog Jaguara kažu da će sledeća generacija XJ-a biti nešto posebno.

Najnovije informacije o nasledniku XJ-a stižu iz britanskih medija, uz novi nezvanični render njegovog mogućeg izgleda. Najavljena je evolucija dosadašnjih dizajnerskih rešenja, ali kako će stvarno izgledati saznaćemo krajem ove godine na zvaničnoj promociji.

Dakle, naslednik XJ-a će biti luksuzni hi-tech električni sedan, čime će kupci dobiti zanimljivu alternativu nemačkim luksuznim modelima (uključujući tu i budući električni Mercedes EQS).

Novi Jaguar XJ će po ranijim informacijama biti napravljen na novoj MLA platformi kompanije Jaguar Land Rover, dok će se proizvodnja odvijati u Castle Bromwich fabrici u Velikoj Britaniji.

U Jaguaru planiraju da novi XJ bude najsportskiji automobil u svom segmentu, sa izuzetnim performansama. Za to će se po ranijim glasinama brinuti četiri elektromotora (svaki bi mogao da ima i do 200KS), uz baterije od oko 100 kWh i pogon na sva četiri točka.