Odgođena je i Velika nagrada Kanade: Broj otkazanih F1 utrka popeo se na devet

Odgođena je i Velika nagrada Kanade: Broj otkazanih F1 utrka popeo se na devet

Kanadska utrka Formule 1 trebala se održati 14. juna, ali odgođena je jer je procijenjeno da kriza zbog koronavirusa neće dotad završiti…

Nismo već dugo, više od dva tjedna, pisali o otkazivanju utrka Formule 1, ali evo, još jedna je utrka prekrižena iz kalendara za sezonu 2020. Najnovije otkazivanje odnosi se na Veliku nagradu Kanade, planiranu za vikend 12. do 14. junana stazi Circuit Gilles Villeneuve u Montrealu.

Nakon svih dosadašnjih otkazivanja, kanadska je utrka trebala poslužiti za otvaranje sezone ali, s obzirom na kritičnu situaciju s koronavirusom na sjevernoameričkom kontinentu, procijenjeno je da kriza neće završiti na vrijeme za pripremu utrke.

Službeno, utrka je odgođena, što znači da se organizatori nadaju da će, ako prvenstvo ikad krene, dobiti novi termin. Devet je utrka otkazano, u kalendaru ih je još trinaest, a kako će se sve presložiti vidjet ćemo u narednim tjednima i mjesecima.

Prema originalnom kalendaru, sljedeća na redu je Velika nagrada Francuske 28. junana stazi Paul Ricard, a potom Velika nagrada Austrije (5. jula) i Velika nagrada Velike Britanije (19. jula).

Izvor: https://quattroruote.hr/