Škodin Simply Clever romobil: Rasklapa se i smješta u prostor za rezervni točak

Škodin Simply Clever romobil: Rasklapa se i smješta u prostor za rezervni točak

Teži samo 5 kg, ali može prevoziti putnike do 100 kg; ovaj romobil je dizajniran kako bi vlasnici mogli sa stilom stići doslovno do vrata tamo kamo su krenuli

Naravno, Škoda ipak zna nešto više o proizvodnji vozila na dva kotača. Osnivači Laurin i Klement prvo su pokrenuli marku s inovativnim biciklima, prije nego što su svoje konstruktorske vještine pretočili u automobile. A kako su kupci i očekivali od ove marke, ŠKODA Scooter odlikuje se atraktivnim dizajnom i pametnim rješenjima. Zahvaljujući patentiranom mehanizmu za sklapanje, može se preklopiti u nekoliko jednostavnih koraka. Sklopljen, mjeri samo 49×42×11 cm i uklapa se u prostor za rezervni kotač ispod podnice prtljažnika modela Scala i Kamiq (ako je opremljen kompletom za krpanje gume). To znači da čitav volumen prtljažnika ostaje slobodan za prijevoz prtljage.

Za razliku od mnogih klasičnih romobila, ovaj je dizajniran za odrasle i ima nosivost od 100 kg. Okvir je napravljen od tvrdog čelika i aluminija i premazan je crnom bojom sa ŠKODA zelenim detaljima na kotačima i ručkama. Kvalitetni ležajevi i kotači od poliuretana jamče jednako brzo i ugodno iskustvo vožnje. Unatoč čvrstoj konstrukciji, Škodin romobil težak je svega pet kilograma, što ga čini jednostavnim za transport u javnom prijevozu ili do ureda.