Stiže nova Toyota Urban Cruiser

Stiže nova Toyota Urban Cruiser

Iz Toyote su najavili da će još tokom ove godine u Indiji predstaviti manji SUV model koji će ponjeti naziv Urban Cruiser.

Ime Urban Cruiser je Toyota inače već koristila na evropskom tržištu, i to za model koji je na Starom kontinentu promovisan 2008. godine (ali je povučen iz prodaje tokom 2014. godine).

Što se tiče novog Urban Cruisera (najavljen jednom teaser slikom), on će se u stvari bazirati na postojećem Suzukijevom modelu Vitara Brezza koji se u Indiji prodaje od 2016. godine. To je još jedan rezultat saradnje Toyote i Suzukija budući da je nedavno predstavljen Suzuki Across baziran na Toyoti RAV4.

Toyota Urban Cruiser bazira se Suzukijevom modelu.

To znači da će novi Urban Cruiser najverovatnije dobiti samo doterani prednji dio kako bi se razlikovao od Suzukijvog originala. Ovde i podsećanje da je Suzuki Vitara Brezza dugačak 3995 mm, širok 1760 mm, visok 1550 mm, kao i da ima međuosovinsko rastojanje od 2500 mm.

Novi Urban Cruiser se neće prodavati u Evropi, ali će zato kupci na našem kontinentu dobiti Yaris Cross koji je već predstavljen pre nekoliko meseci.

izvor: Autoblog.rs