Unaprijeđena Honda Civic Type R.

Unaprijeđena Honda Civic Type R.

Honda započinje novu godinu sa u naprijeđenim modelom Civic Type R. U sklopu Sajma automobila u Tokiju, Honda je klijentima i entiuzijastima predstavila promjene na eksterijeru automobila. Osim eksterijera, promjenu je doživjela i u aerodinamičkom smislu, u sigurnosnom sistemu kao i asistenciji vozaču.

Bogatija je za nove dvodijelne kočione diskove i poboljšane disk pločice dizajnirane tako da smanje potrošnju, te istovremeno povećaju snagu kočenja pri većim brzinama.

Model za 2020. je stilski uglađeniji. Uočljiva je i nova maska hladnjaka za bolji protok zraka. Civic Type R će od ove godine biti dostupan i u atraktivnoj Boost Blue nijansi.

Interijer vozila je pretrpio manje izmjene. Upravljač je presvučen Alcantarom, kao i nova ručica mjenjača sa skraćenim hodom za preciznije i brže promjene stepena prijenosa.

Poboljšani model raspolaže sa Honda Sensing paketom sigurnosnih sistema i asistencija vozaču. Po prvi je put dio svakog paketa opreme.

Pod haubom se i dalje nalazi isti K2OC1 motor. Radi se o 2.0-litrenom četverocilindarskom turbo motoru sa VTEC sistemom čija snaga iznosi 320 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Prenos snage na prednju osovinu vrši šestostepeni manuelni mjenjač sa LSD diferencijalom.