Završen Ljetni Auto Show Sarajevo

Završen Ljetni Auto Show Sarajevo

U organizaciji Auto 4×4 Club-a i ove godine završen je  Ljetni AUTO SHOW Sarajevo koji je, u sklopu akcije „Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini“, održan od 25. do 28.6.2020. godine na Trgu ispred BBI Centra.

AUTO SHOW je realizovan u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN – Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. – 2020. godine.


Na Trgu ispred BBI Centra posjetitelji su imali priliku upoznati nove aktuelne modele našit auto kuća, old timere, automobile na električni pogon kompanije ZhiDou, razne auto klubove iz Sarajeva, kartinge za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, simulator frontalnog udesa i funkciju sigurnosnog pojasa te radare i ostalu prateću opremu za kontrolu saobraćaja. Ućešće je uzela i  IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Za mališane na pomenutoj lokaciji napravljen je i mali poligon gdje im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijelile brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.


Ova manifestacija je organizirana umjesto „Sajma automobila Sarajevo“, koji je trebao biti održan od 27. do 31.5. ove godine u zatvorenom prostoru Centra Skenderija. Novi termin održavanja Sajma je proljeće 2021. godine.

Sarajevska izložba automobila“ u Centru Skenderija biti će održana kako je i planirano od 16. do 20.12. ove godine.